/ Дамян Петров
Първият турнир от календара на БФАМС „Пролет Враца“ 2018 г. се проведе на писта „Огнян Филипов“ в град Враца. На отлично подготвената писта взеха участие над 20 състезатели от Враца, Плевен, Русе, София и Пазарджик.

За пръв път беше обявен свободен клас, в който взеха участие четирима нови състезатели от Плевен и Враца. За отбора на СТМК -Враца дебют направи Георги Захариев и независимо от факта, че е с контузия, постигна много добри резултати в гонките.

В клас 1/10 El. Touring победител е Кристиян Костданов, който постигна и най-добро време в турнира - 16,096. На второ място е Тони Янчев, трети е представителя на Модел Яхт Клуб - Пазарджик Атанас Георгиев. Състезателят на СТМК – Враца Петър Стаменов остана пети.

В клас 1/10 El. Stock деца в оспорвана борба първо място завоюва Любомир Цветомиров, втори е Александър Вълков, трети е дебютанта Георги Захариев и тримата от СТМК-Враца. Другата участничка от отбора на Враца, Цветелина Кирилова остана четвърта, но по нищо не отстъпваше на победителите.

автомоделизъм Враца
Дамян Петров

В клас 1/10 Super El. Stock отново двама състезатели на СТМК Враца попаднаха в челната тройка: Дамян Петров е първи, на второ място - Петър Стаменов и трети е Тони Янчев от Асоциация на моделистите.

В клас 1/10 200 mm nitro з.м.с Дамян Петров завоюва втори златен медал, втори място зае Явор Антонов и двамата от отбора на Враца, а трето място отново завоюва Тони Янчев.
 

автомоделизъм Враца
Дамян Петров

Участниците в турнира бяха наградени с грамоти и награди.

„Специални благодарности на състезатели, механици, родители и приятели на автомоделните спортове, които се включиха в пролетното почистване не само на пистата, но и на територията на целия Социален комплекс във Враца. Без тях, нямаше да имаме тези чудесни условия на турнира в неделя!“, обяви Дамян Петров.

Следващият Off road Турнир от календара на БФАМС ще се проведе в Банкя на 28 и 29 април.