Откриха фонд „Антим Първи
Откриха фонд „Антим Първи / Видинска света митрополия


Видинската света митрополия, Община Видин и Областна администрация Видин, откриха Фонд „Антим Първи". Създаването на фонд на името на Антим Първи е във връзка с отбелязването на 200-годишнината от рождението на Видинския митрополит, първи български екзарх, първи председател на Учредителното и Първото Велико Народно събрание Антим Първи. Това съобщиха от Видинската света митрополия. Фондът има за цел да набира средства, чрез които достойно да бъде отбелязана 200- годишнината от рождението на този бележит духовник, държавник, общественик и родолюбец, събитие, което ще се състои на 16 септември 2016 г.


Фондът ще подпомага финансово инициативи свързани с отбелязването на годишнината от рождението на Антим Първи, според общата програма по тържествата, утвърдени от трите институции - Видинска света митрополия, Община Видин и Областна администрация Видин. Разпоредителите с Фонда са три лица, оторизирани от съответните споменати институции.
От фонда призовават всички желаещи и имащи възможност да подпомогнат набирането на средства, да направят това в банковата сметка на Фонда, която е:

ФОНД АНТИМ ПЪРВИ
IBAN: BG66STSA93000023659142
BIC: STSABGSF