полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Вчера,  около 07,40 ч. на ул. "Александровска" в района на промишлената зона в гр. Берковица автопатрул на РУ Берковица установява лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация. В колата били двама младежи  - И.В./26 г./ и Ю.В./27 г./, и двамата от с. Пудрия, криминално проявени. След направена справка е установено, че автомобилът е противозаконно отнет от с. Благово и е обявен за общодържавно издирване с телеграма от 07.08.2017 г. на ГДНП.   След оглед автомобилът е върнат на собственика.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти от РУ Монтана и РУ Берковица са установили, че извършители на противозаконното отнемане е единият открит в колата младеж -  Ю.В./27 г./ в съучастие с друг  от село Владимирово с инициали В.К./21 г./.

Същия ден в РУ Монтана е постъпила жалба от 59-годишен жител на с. Благово, че между 21,00 ч. на 09.08.2017 г. и 05,30 ч. на 10.08.2017 г. неизвестен извършител е направил опит противозаконно да отнеме лекия му автомобил "Фолксваген Пасат", паркиран пред дома му. Автомобилът е намерен от собственика с отворена предна дясна врата на около 50 метра от мястото, където е бил паркиран. От жабката му е извършена кражба на автомобилен ключ за ключалката на предната дясна врата.

От проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия на РУ Монтана и Берковица се оказало, че извършители на кражбата са откритите в другата открадната кола младежи  от село Пудрия -  Ю.В./27 г./, И.В./26 г./, заедно с В.К./21 г./ от с. Владимирово. В.К. доброволно е предал автомобилния ключ. Тримата са задържани за срок до 24 часа. По случая продължава работа РУ Монтана. Тримата са уличени и в кражба на  40 кг сух липов цвят, извършена на 18.06.2017 г. между 14,00 ч. и 16,00 ч. от помещение на втория етаж в сградата на пощата в с. Владимирово. Откраднатата  стока е предадена от И.В. и върната на собственика.

Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава РУ Монтана.

 
ОД на МВР Монтана