Отчуждават имоти заради обходния път на Враца, с.Нефела става квартал на града
Отчуждават имоти заради обходния път на Враца, с.Нефела става квартал на града / Дарик Враца

Министерският съвет прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти - частна собственост, за изграждане на обходния път на Враца. Това стана на вчерашното заседание на съвета. Обектът е по маршрута на Общоевропейски транспортен коридор IV и е отсечка от първокласен път Е-79 Видин - София - ГКПП „Кулата". С построяването му транзитното движение, минаващо през населеното място, трябва да бъде изведено извън него, пише още в решението.

Имотите се намират в землището на града. Финансирането на отчуждителната процедура се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура".

Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник".

На същото заседание бе решено с.Нефела да премине като квартал на Враца. Решението е взето след решение на Общинския съвет във Враца, предизвикано от искане на над 25 на сто от избирателите в селото. Целта на присъединяването е да се улесни и повиши качеството на административното обслужване на населението, да се подобри транспортната му обезпеченост, сметосъбирането и сметоизвозването в населеното място. Сред мотивите на включилите се в подписката бе и недоволството от работата на кмета Радослав Котов.