/ ThinkStock/Getty Images
Съдът признал за виновни трима подсъдими, привлечени към наказателна отговорност заради телефонни измами. Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура във Враца.

През период повече от една година - от м. февруари 2018 г. до м. март 2019 г., във Враца, тримата мъже, действайки в съучастие, въвели в заблуждение различни жители на града, с цел имотна облага.

Измамниците използвали сходна схема – чрез телефонни обаждания те убеждавали гражданите, че съдействат на полицията за залавянето на престъпници. За целта един от тях се
представял за служител на МВР. Пострадалите изпълнявали инструкциите на „полицая Петров“, „следователя Кръстев“, „Стефанов от криминална полиция“ и оставяли на указаните от тях места парични суми и различни златни накити. Общата стойност на причинената им имотна вреда възлиза на 28 986,50 лева.

С осъдителната присъда на Д.Г. е наложено наказание от три години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и по две години и осем месеца „лишаване от свобода“ на К.К. и В.А., изтърпяването на което е отложено за срок от четири години.