/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Козлодуй е приключила наказателно производство срещу испанския гражданин, който бил привлечен в качеството на обвиняем през м. ноември 2017 г., за извършени от него три кражби в с. Бутан. Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил.
     
Мениджър отива на съд за кражба от фирмата

Подсъдимият действал в периода от 18 януари 2016 г. до 12 септември 2016 г., като в два от случаите използвал живущите в селото за реализиране на престъпното деяние.

Възползвайки се от незнанието им, той им съобщил, че познатият му испански гражданин от Малага е починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село - с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки.

Шофьор с опит за подкуп на полицаи отива на съд

Той поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин той отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
     
Предават на съд управител на дружество, присвоил зърно в големи размери

След това подсъдимият разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им. При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и други вещи от бита.
     

Шофьор отива в затвора за опит да подкупи полицаи

След издадената в началото на януари от Районна прокуратура Европейска заповед за арест на мъжа, той бил задържан на 16 май, на летище Франкфурт на Майн в Германия и предаден на българските власти.

На чуждия гражданин е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, по време на която той постигнал споразумение с прокуратурата и се е съгласил да му бъде наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.