/ IStock
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", е наложена на четиримата мъже, обвинени в грабежа на самотноживеещия 76-годишен дядо от село Търнак, Бяла Слатина. Решението е на Окръжният съд във Враца.

Четиримата са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Враца за това, че през нощта на 7 срещу 8 юни, са откраднали 1500 лева от С.Д. от същото село, като са употребили сила. При нападението в дома му четиримата нанасят множество удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците на стопанина. От побоя възрастният мъж получава средна телесна повреда. Пострадалият все още се лекува в плевенска болница.

Задържаха четирима души за побоя на пенсионер във Врачанско

След разследване е установено, че съпричастни към извършеното деяние са четирима души - на възраст от 17 до 38 г., двама от които рецидивисти.

Престъплението, за което четиримата са привлечени като обвиняеми, е наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от пет до 15 години. Съдът е приел, че от събраните досега доказателства има обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към деянието, за което са обвинени. 

Определението на Врачанския окръжен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано на по-горна инстанция, Апелативния съд в София.
Прокуратура на Република България