/ Община Видин
Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" от област Видин. Десетки деца от клубовете към училищата и детски градини се събраха на тържеството в конферентния център на Областна администрация, което тази година  е посветено на 140 години от Освобождението на България и на Видин. Организатори на събитието са Регионално управление на образованието Видин и Видинският комитет „Васил Левски“.

Официални гости бяха Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Анжело Методиев, заместник областен управител на Област Видин, подполковник Вангел Николов, началник на Военно окръжие Видин, Васил Василев, председател на Общобългарския комитет "Васил Левски" и представители на културни институции и на духовната власт.

Регионална среща Видин
netinfo

С поздрав към всички участници в регионалната среща се обърнаха кметът Ценков, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието Видин, председател на Видинския комитет „Васил Левски“.

В словото си Васил Василев припомни, че Видин дава началото на създаването на клубовете в национален мащаб и благодари на учители и  ученици за ентусиазма и дари на всеки един участник Георгиевска лента - висш отличителен знак за героизъм.

Историческите факти, свързани с освобождението на Видин, изнесени в доклада, представен от Регионален исторически музей Видин, и мултимедийната презентация в снимки и документи на Държавен архив Видин, предизвикаха интереса на младите хора.

Регионална среща Видин
netinfo

Възторжено бяха посрещнати най-малките изпълнители от клуба „Млади възрожденци“ при детска градина „Русалка“. В програмата на Осмата регионална среща бяха включени сценични индивидуални и групови изяви – рецитали, песни и стихове от всички клубове на област Видин.

Всеки клуб получи грамота за участие и поетична антология „Храбростта и мъката на България”. Клубовете "Млади възрожденци" в областта  са 18, като тези в Община Видин са 12. Те са създадени по идея на Общобългарския комитет "Васил Левски".

Регионална среща Видин
netinfo