Организациите на ВМРО от Северозапада застават зад Славчо Атанасов
Организациите на ВМРО от Северозапада застават зад Славчо Атанасов / netinfo

Представители на 15 областни структури на ВМРО се събраха на национална среща в Благоевград под надслов "Бъдещето на ВМРО е в нашите ръце". "Форумът е и с работен, и със символичен характер, тъй като днес организацията отбелязва 116-годишнината от създаването си", обяви основният инициатор за събранието на воеводите в областния център на Пиринско Борис Ячев - доскорошен заместник-председател на ВМРО и ексдепутат.

 "Не случайно се събираме тук, в люлката на организацията, за да докажем, че именно ние сме ВМРО и че сме единни в изповядването на каузата", каза Ячев. Той допълни, че форумът има за цел изготвянето на национален план за съвместни действия срещу председателя Красимир Каракачанов, преизбран на поста на изцяло опорочения конгрес на ВМРО.

"В последните 5-6 години ВМРО тъпче на едно място и непрекъснато губи позиции, има области, където вместо да сме властелини сме изместени от други политически субекти", заяви пловдивският кмет Славчо Атанасов, който бе претендент за председателския пост на организацията.

"Колосални усилия са ни нужни, за да върнем авторитета на ВМРО", каза още Атанасов. Той съобщи, че се предвижда създаването на Национален щаб на ВМРО с представителства във всички областни центрове в страната, който да има за задача подготовката за предстоящите местни избори.

"Още отсега областните структури трябва да се спрат на силни кметски кандидатури, които да бъдат налагани сред обществото", подчерта Славчо Атанасов.

Областният председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов предложи да се избере временно ръководство на организацията, да се направи опит за преброяване на членската маса, както и да се разшири влиянието на ВМРО в райони със слабо представителство.