Оправдаха задържаната класна на 12 клас
Оправдаха задържаната класна на 12 клас / Дарик Враца

Класната на 12 "В" клас от училище "Христо Ботев" във Враца, която бе задържана в петък срещу събота за обида на полицаи, днес бе оправдана от състав на Районния съд. До задържането на Виктория Иванчева се стигна след проверка на полицаи в заведение, ползвано от учениците за прощален купон. Служителите на реда съставили акт на собственика по Наредба на Общински съвет.  Госпожата започнала да обижда полицаите и след като не се подчинила на заповедта им да спре, те я задържали за 24 часа. Делото бе отложено за днес, тъй като задържаната поиска адвокат.

На заседанието са се явили освен полицаите и момичета от класа, които били свидетели на скандала. Момичетата отрекли класната им да е обиждала служителите на реда, въпреки че те обяснили пред съда, че Иванчева ги наричала "олигофрени", "ще те наритам в главата", "ще говориш с мен като станеш с пет звезди" и др.

Адвокатът на подсъдимата успял да докаже, че купонът на учениците бил частно парти и че заведението, което не работело по принцип, е ползвано само като място от младежите, които си внесли пиенето и мезетата.

На делото стана ясно, че Виктория Иванчева вече е освободена като учител в СОУ "Христо Ботев". Часове преди инцидента си е подала молба за напускане, която е разписана в съботния ден. Учителката е била наказана през месец март с последно предупреждение за уволнение.