ОИЦ Враца
ОИЦ Враца / ОИЦ Враца
Областен информационен център – Враца награди победителите в конкурса „Истински истории“ – за интервюта с участници, върху които Европейският социален фонд е имал положително въздействие. Събитието бе част от заключителните прояви на Националната инициатива „ЗАЕДНО за Европа“, която се провежда в мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната и стартира на 10 март 2017 г. Конкурсът отразява 60 години от създаването на Европейски социален фонд. Трите „Истински истории“ бяха публикувани на фейсбук страницата и всеки можеше да гласува онлайн до 12:00 ч., на 8 май. Критериите за класирането на интервютата бяха най-много брой харесвания.

Церемонията по награждаването бе в залата на парк „Дъбника“ във Враца. С много музика и свежо настроение, граждани, представители на бизнеса и местната администрация, както и приятели на Областен информационен център – Враца отбелязаха събитието. Управителят на центъра Цветана Иванова обяви класирането и връчи наградите, и сертификатите на участниците. На трето място бе класирана историята на фирма „Людал Фрикшън“ ЕООД от село Зверино с проект "Ново работно място в "Людал Фрикшън" ЕООД", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд , която осигурява работа на около 30 семейства. Второто място грабна историята на „Ралчев-Син“ ЕООД - гр. Бяла Слатина, с проект „Сервизна база за автотенекеджийски и автобояджийски услуги“. Първо място спечели историята на Людмила Йорданова – участник по проекти за социални асистенти. И тримата получиха подаръци и сертификати от Областен информационен център – Враца.

ОИЦ Враца
ОИЦ Враца

Празникът продължи с конкурс за детска рисунка на тема „Моят град в Европа“. Над 30 малчугани се включиха в творческото предизвикателство и пресъздадоха своето виждане в красиви рисунки. Всички участници в конкурса получиха награди, а най-добрите рисунки ще бъдат изложени на щанда на ОИЦ – Враца, пред сградата на Община Враца, днес, където ще се провеждат през целия ден събития, по повод Деня на Европа.
Областен информационен център – Враца раздаде атрактивни награди и на всички присъстващи на събитието, попълнили анкетни карти с въпроси, свързани с Обединена Европа.