футболна топка
футболна топка / www.sxc.hu
Предложение за изграждане на мини футболно игрище в двора на СУ “Св.Климент Охридски“ - с. Зверино бе прието от Общинския съвет в Мездра. Това стана на последното редовно заседание на местния парламент. Молбата за изграждане на мини футболно игрище с изкуствена трева и осветление бе отправено до кмета на общината, председателя на общинския съвет и кмета на с. Зверино от инициативен комитет. Целта на изграждането на спортното съоръжение е младите хора и активните жители на населеното място, както и тези в близките села Игнатица,  Оселна, Елисейна, Зли дол и Очин дол да разполагат с подходящо място за поддържане на физическа подготовка. Молбата бе  подкрепена и от над 350 жители на Зверино и намиращите се в близост населени места.

По време на сесията кметът и общинските съветници подкрепиха волята на вносителите и им благодариха за инициативността. „Още в края на юли 2017 г. общинска администрация бе подготвила количествено стойностна сметка за ремонт на настилки и огради в СУ “Климент Охридски“- с. Зверино. Същото е внесено в Министерството на образованието с надеждата да получим финансиране. Имаше и други предложения относно мястото на изграждане на това спортно съоръжение, но преценихме, че в двора на учебното заведение е най-удачният вариант, тъй като финансовите възможности това да се случи  там са най-добри. Освен това съм на мнение, че в стратегическо отношение тази площадка най-пълноценно би се използвала и от възпитаниците на училището.
Подкрепям ви във вашето искане. Съвместно работим по въпроса. Надявам се да получим финансиране и да се пристъпи към реализиране през 2018 г. Отчитам и вашия решителен принос. Поправихме нашата количествено стойностна сметка, отпускайки още няколко метра  в западна посока, за да стигнем до съществуващата ограда на имота и да използваме пълноценно всеки кв.м. Благодаря ви, че има такива инициативни млади хора и съм възхитен от това, което направихте на коледния турнир “, каза още инж. Събков.

След проведено гласуване, молбата за изграждане на мини футболно игрище в с.Зверино бе приета с 20 гласа „За“ и нито един „Против“ и „Въздържал се“.