Обсъждат ликвидацията на Спортни имоти
Обсъждат ликвидацията на Спортни имоти / Дарик Враца

Общинският съвет във Враца ще обсъжда днес предложението за ликвидация на общинската фирма "Спортни имоти" и създаването на нова - "Спорт и туризъм".

Според вносителя Малина Николова, старото дружество се явява ненужен посредник между общината и спортните клубове. То няма друга стопанска дейност и други собствени приходи, освен от управлението на общински имоти, затова неговото съществуване е нецелесъобразно. Новото звено ще отговаря като за спортните, така и за туристическите обекти, собственост или предоставени на общината за стопанисване.

Още една нова структура ще бъде подложена на гласуване. Това е Общинско предприятие „Социални дейности", което ще съвместява работата на досега действащите ОП „Диетично хранене", Общинско звено „Ученическо столово хранене" и Специализираното общинско звено за социални услуги.

Сред останалите важни точки са Отчет за работата на Общинския съвет през първото полугодие, информация за изпълнението на Бюджета за същия период, промени в Бюджета за 2010 година и в Програмата за капиталовите разходи.