Обсъждат добри практики в сектор Текстил и облекло
Обсъждат добри практики в сектор Текстил и облекло / Дарик Враца

Семинар за обмяна на добри практики за подпомагане на предприемачеството и иновативни бизнес модели и усвояване на умения за разработване на политики в сектор „Текстил и облекло" се провежда днес във Враца.

Срещата е по проект "PLUSTEX", финансиран по Оперативна програма „INTERREG IV C" за транснационално сътрудничество, партньор по който е и Агенция за регионално и икономическо развитие - Враца. В рамките на проекта се провеждат срещи във всички страни-партньори със заинтересованите страни: местна и държавна власт, бизнес подкрепящи организации, фирми от сектор „Текстил и Облекло", експерти и научни работници.

В дневния ред на семинара е предвидено да се представят 6 добри практики отнасящи се до темата „Подпомагане на младежкото предприемачество и иновативни бизнес модели", които ще бъдат представени от партньорите от Италия, Литва, Англия, Португалия, Полша и България. След обсъждане ще бъдат избрани 2 от добрите практики, които най-пълно съответстват на изискванията за приложение извън страната на практиката и биха допринесли за повишаване на конкурентоспособността на сектора. Те ще бъдат в включени в специален сборник.

След семинара ще се състои дискусионна сесия за разискване на проблемите в сектора и политиките, които биха били най-ефективни за подпомагане на развитието му в условията на икономическа криза.

Началото на срещата е 9 часа в Конферентната зала на ТПП Враца, Дом на културата.