Общинските съветници питат...
Общинските съветници питат... / Снимка: Дарик-Враца - архив

Много и разнообразни  питания отправиха общинските съветници към кмета на община Враца на днешното редовно заседание на ОбС. Отговорите си те ще получат на февруарското заседание на съвета.

Малина Николова отправи въпроси свързани с предотвратяване и овладяване на бедствия в общината и зададе въпрос: кои са служителите, които да изготвят документи, за предоставяне пред Комисията по бедствия и аварии към Министерски съвет. Венчо Кръстев и Здравко Златев попитаха защо малките улици от пътната мрежа не са били почистени добре по време на обилния снеговалеж. Според Златев гражданите, живеещи в  кварталите „Кемера”, „Младост” и под Хижата, трябва да плащат двойно по-малки данъци, тъй като 6 месеца в годината, са практически „откъснати”.

Венчо Кръстев отново повдигна един злободневен въпрос - за бездомните кучета и сигурността на гражданите, а колегата му Васил Драганов и групата на БСП поискаха пълен отчет за строителството на приюта.

Мария Петрова се поинтересува от аварийните ремонти на пътната мрежа, а Мирон Драганов – за обещаната вертикална планировка на бл.16.

Председателят на съвета инж. Петя Аврамова прочете писмо от инициативен комитет в село Вировско, в което жителите на селото възнегодуват към назначаването на кметски наместник. От писмото става ясно, че на среща с кмета на Община Враца, те са заявили желанието си сегашният наместник Нанко Тодоров да остане наместник за още един мандат. Според инициативния комитет, кметът е назначил друг човек.

Иван Узунов постави акцент върху бъдещото духовно развитие на врачани. Той попита за състоянието на 63 дка имот в местността Турканица, дадени като дарение от негов родственик, вече покойник,  за изграждане на старчески дом. Поради далечното отстояние от града, такъв не би могъл да се изгради и тогава дарителят е заявил, че желае парите от продажбата на имота, да се използват за инициативи, свързани с духовното израстване на гражданите.