Общините Враца и Мездра започват проекта за депото скоро
Общините Враца и Мездра започват проекта за депото скоро / снимка: DarikNews.bg

Община Враца е сключила договор с българо-унгарският консорциум "ПСТ- МУТ", който ще изгради сепариращата инсталация по проекта за депото за твърди битови отпадъци на общините Враца и Мездра. Срокът за изпълнение е 175 дни. В бюджета на Министерство на околната среда и водите са предвидени 2.8 млн. лв. за изграждане на сепариращата инсталация.

Конкурсът за обществената поръчка "Проектиране и строителство на сграда и сепарираща инсталация и клетка 2.1. към регионално депо за твърди битови отпадъци от Община Враца и община Мездра" приключи в края на август 2010 година и бе спечелен от софийската фирма „Пътностроителна техника" за клетка 2.1. и „ПСТ - МУТ - Враца 2010"  за сепариращата инсталация.

По отношение на строежа на клетката Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на фирма "Обединение - Екоинфраструктура ", която не беше избрана да осъществи проекта. Вече излезе и протокол с решение на съда по въпроса. Фирмата е класирана на четвърто място и отново няма да вземе участие в строежа на клетката, но има и 14-дневен срок за обжалване на решението.

 Тези процедури по обжалване бавят започването на строежа на клетката, но в най-скоро време ще започне строителството на сепариращата инсталация, уточни кметът на община Враца д-р Костадин Шахов.