Волейболната зала във Враца.
Волейболната зала във Враца. / Община Враца
Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и до Министерски съвет за неотложен ремонт на волейболната зала в града, която се намира в спортен комплекс „Христо Ботев“, обяви кметът Калин Каменов.

Той посочи, че експлоатацията на спортното съоръжение през годините и липсата на достатъчно инвестиции са причината, волейболната зала да е нефункционална. Каменов допълни, че през тази година Община Враца е подала проект към Националния Доверителен Екофонд за ремонт на залата и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, в това число и изграждане на съблекални и санитарни помещения или създаването на „топла връзка“ с Лекоатлетическата писта. В рамките на 2017 г. финансиране по този проект няма да е възможно.

„Затова, със зам.-кмета Мария Попова и експертите от строителния отдел на Общината, е подготвено искане до Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерски съвет за отпускане на средства за неотложен ремонт на залата. Надявам се за съдействие от страна на компетентните органи на изпълнителната власт, за да може волейболната зала на града да бъде обновена и функционална, отговаряща на нуждите на спортните клубове.“ – каза кметът Калин Каменов.