Община Видин изненада видинчанки с цвете
Община Видин изненада видинчанки с цвете / Община Видин

Повече от 800 жени, които работят в общинската администрация, в областта на образованието, социалните, здравните и културни дейности към Община Видин получиха поздравителен адрес и цвете за 8 март. Поздравленията са персонални и лично подписани от кмета на Видин Герго Гергов.

Празникът започна с поздрав към дамите от общинската администрация. Ученици от ОУ „Епископ Софроний Врачански" и деца от ЦДГ „Звънче" изнесоха специално подготвена програма. Те зарадваха служителките за 8 март с хубави стихотворения и народни танци.

Денят продължи с празничен концерт на ансамбъла за народни песни и танци „Дунав" на пл. „Бдинци". Много граждани се събраха пред общинската сграда, за да чуят и видят изпълненията на ансамбъла. Програмата завърши с „Дунавско хоро", на което се хванаха и изпълнители, и зрители.

В 12 ч. бе открита изложбата „Обаяние", посветена на жената. „Искам да благодаря на ръководството на Художествената галерия «Н. Петров» за хубавата идея да поднесе на дамите от Видин този подарък - каза при откриването й секретарят на Община Видин Орлин Василев. И допълни: «Не забравяйте посланието - носете обаянието вътре в себе си, за да огрява всички наоколо!». Той поздрави видинските жени от името на кмета на общината Герго Гергов, с пожеланието за един прекрасен ден и хубави мигове с приятелите и близките хора.

Изложбата включва 28 живописни творби и малка пластика. Сред тях са "Три девойки" и "Портрет на майка ми" на Вл. Димитров - Майстора, "Спомени" - Иван Кънев,  "Маргарита" - Бисера Прахова, "Композиция" - Тома Трифоновски, "Людмила" - Анета Дръгушану. Макар и рисувани в различно време и различни в стилово отношение, показаните картини са вдъхновени и обединени от магията, красотата и признателността към вечната жена.

Изложбата ще бъде експонирана до края на месец март.