Областна администрация Враца изземва имоти на Н. Коцев
Областна администрация Враца изземва имоти на Н. Коцев / Дарик Враца

Областна администрация-Враца ще предприеме действия за връщането на земи и сгради, държавна собственост, ползвани от Николай Коцев. Комисия от Областната администрация е извършила проверка на всички държавни имоти и е констатирала, кои от тях се ползват неправомерно. Държавните имоти, които Николай Коцев ползва са сгради в местностите „Балкан“ и „Турканица“.

При извършената проверка на имота в местността „Турканица" във връзка с отчетена фактура за консумирана ел. енергия, плащана от Областна администрация-Враца, е констатирано, че имотът се използва неправомерно. Става въпрос за 6 дка имот срещу „Турканица“, на който има две стопански постройки. В тях комисията е установила наличието на сено и фураж. „Нямаме нищо напротив имота да продължи да се ползва от Коцев, но отношенията да бъдат уредени документално“, коментира областният управител В.Василев.

По думите му имотите в Балкана са до пещерата „Леденика“ - едноименната хижа и ресторанта, които са дадени под наем още преди 6-7 години на по-ниска цена, с идеята на място да се реализира проект. Такъв обаче в последствие не е реализиран.

На Николай Коцев е даден срок до 30 септември, в който трябва да освободи имотите, но поради неспазването на този срок, Областна администрация ще предприеме действия за тяхното изземане, се казва още в информацията, разпространена от администрацията.

За Дарик Николай Коцев каза, че иска първо да се запознае с информацията и после ще коментира.