Нови жилища за изоставени младежи и възрастни
Нови жилища за изоставени младежи и възрастни / Община Видин

Откриха ремонтираните и обновени домове за деца с увреждания и за възрастни хора в селата Гомотарци и Кутово, видинско. Парите за дейностите са осигурени чрез проект "Подобряване достъпността и условията за живот на хора в неравностойно положение".

Децата, отглеждани в Дома в Гомотарци, са настанени в ремонтираната сграда, снабдена с всички съвременни удобства. Двете защитени жилища в дома също са в много добро състояние. Там живеят младежите, навършили пълнолетие. 

Храненето също е съобразено с индивидуалните им потребности. Домът в село Гомотарци приютява повече от 70 човека на възраст от 7 до над 20 години.  33 са децата до 18-годишна възраст, 19 вече са навършили пълнолтие, останалите 20 са настанени в двете защитени жилища.

Нови жилища за изоставени младежи и възрастни
netinfo

В дома за възрастни хора в Кутово са напълно завършени строително-ремонтните работи. Направена е външна санировка и монтаж на нова дограма, подменена е електрическата инсталация, както и отоплителната и вентилационна инсталации. Доставено и е монтирано новото оборудване за кухните.

Общата стойност на проекта е  1 257 473 лева.