Откриване на обновения двор
Откриване на обновения двор / Дарик Враца
Центърът за подкрепа за личностно развитие „Център за работа с деца“ във Враца разполага вече с напълно обновен двор. Официално днес лентата прерязаха кметът Калин Каменов, директорът на РИОСВ Враца инж.Цветинка Нейкова и директорът на Центъра Лилия Стоева.

Откриването
Дарик Враца

В двора има вече кътове за отдих и спорт, а в единия му край има изграден и малък амфитеатър. В реконструкцията са вложени 5 хил.лв. от ПУДОС, чрез РИОСВ Враца.

Откриването
Дарик Враца

В Центъра се обучават в свободното си време над 440 деца, разпределени в 28 постоянни групи в областите изкуство и спорт. Има групи по народни танци, спортни танци, вокално пеене, изобразително и приложно изкуство, мажоретки, духов оркестър, плуване, борба.

Ново попълнение
Дарик Враца

В Центъра се приемат целогодишно деца на възраст от 5 до 18 години, като заниманията са безплатни за родителите.

Откриването
Дарик Враца

Най-голям интерес има към плуването, като групите за този спорт се запълват още през лятото. „През зимния период някои от родителите, забравяйки, че това е начин децата да се закаляват, ги отписват, затова тогава има възможност да попълним групите с нови желаещи“, каза за Дарик Лилия Стоева.

Лилия Стоева
Дарик Враца

В днешния концерт имаше изпълнения на духовия оркестър, мажоретния състав, танцовият ансамбъл „Радост“, спортните танци и вокална група „Чарити“. 

"Чарити"
Дарик Враца