Нова постановка за Международния ден на театъра
Нова постановка за Международния ден на театъра / ДКТ Враца

Драматично-куклен театър - Враца посреща Международния ден на театъра 27 март с ново заглавие в репертоара си - „Приказки от Виенската гора" от Йодьон фон Хорват. Спектакалът ще бъде показан  във вторник и сряда /24 и 25 март/ в камерна зала .

Режисьор на емблематичната творба на австрийския драматург е Венцислав Асенов, а на сцената ще бъдат ангажирани 20 актьори. Спектакълът е предизвикателство към всички, които обичат театъра, но и харесват музиката, песните и танците на сцената, издава пестеливо режисьорът и кани всички ценители на изкуството на премиерните спектакли.
„Приказки от Виенската гора" четвъртото ново заглавие на врачанската трупа през настоящия 76-и творчески сезон след „Вик за любов" от Жозиан Баласко, „Родолюбци" от Радослав Дорич и „Бащата" от Аугуст Стриндберг.

Международният ден на театъра е отбелязан за пръв път през 1961г. по инициатива на международния театрален институт (ITI). Чества се всяка година на 27 март с разнообразни представления на местно и международно ниво.
Приема се, че театралното изкуство възниква в древна Елада. Първообразът му са пиесите, играни по време на празниците в чест на Дионис - прочутите дитирамби. Първият театър в Бялгария е построен в Пловдив . Драматично-кукленият театър във Враца е стожер на културата в региона от създаването си през 1938 г.