Нова постановка на Врачанския театър
Нова постановка на Врачанския театър / Дарик Враца

Врачанският театър представя на 15 септември първото си ново заглавие в 77-ия творчески сезон. Спектакълът „Последен квартет" от Ярон Зилберман е под режисурата на Десислава Шпатова. Премиерата започва в 19 часа на камерна сцена на врачанския театър.

Директорът на театъра Анастас Попдимитров:
„Това е един изключително интересен материал, който е направен от младата, но вече популярна режисьорка Деси Шпатова. На сцената играят и свирят популярни и обичани актьори като Рашко Младенов, Йорданка Стефанова, Валентин Ганев, както и някои по-млади, но амбициозни актьори. Мисля, че врачанската публика е привилегирована да гледа подобна творба още преди театралната публика в София да я е видяла".

Един от участващите актьори Рашко Младенов също се съгласи да открехне в аванс завесата преди премиерното представление на спектакъла „Последен квартет:
„Привлече ни историята и режисьорското решение на Деси Шпатова. Става дума за един струнен квартет и отношенията между отделните му членове. Става дума за световно известен квартет, който ще представи пред публиката и едно произведение на Бетовен. Уникалното в случая е, че всички ние сме музиканти".