Николай Тодоров е заместник областен управител на Видин
Николай Тодоров е заместник областен управител на Видин / netinfo

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски, за заместник областен управител на област Видин е назначен Николай Тодоров. Той бе представен днес пред служителите в администрацията от областния управител инж. Кръстьо Спасов.

С встъпването на Николай Тодоров в длъжността заместник областен управител, окончателно е сформиран ръководният екип на Областна администрация - Видин. В работата си, съвместно с другия заместник областен управител Николина Ванчева, той ще подкрепя дейността на областния управител инж. Кръстьо Спасов.      

Съгласно заповед на областния управител, ресорите, за които ще отговаря Николай Тодоров, са икономика и бизнес, енергетика, инфраструктура, земеделие и гори, регионално развитие (проекти и програми, стратегически и планови документи) в горепосочените сфери.

Николай Тодоров е заместник областен управител на Видин
netinfo

Николай Тодоров е определен за председател на Областния съвет по енергийна ефективност, Областната транспортна комисия, Областната комисия по водно спасяване, Областния консултативен съвет по опазване на горите и Комисията за разглеждане на исканията по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Като заместник-председател той ще съдейства в работата на Областния съвет за развитие, Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията и Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб.

Николай Тодоров е роден на 30 януари 1954 г. в с. Стубел, област Монтана. Завършва специалност ядрена топлоенергетика в Техникума по енергетика и двигатели "Вилхелм Пик" в София. Магистър е по металорежещи машини и инструменти във "ВИММЕСС" - гр. Русе. В дунавския град започва работа в ДМЗ  "Г. Димитров". Трудовата му реализация продължава във Видин, където работи в Завода за режещи инструменти и става изпълнителен директор на приватизираното по-късно предприятие „Видия В". Бил е изпълнителен директор и на Свободна безмитна зона - гр. Видин. В периода 2002-2009 г. е директор на Областна дирекция "Земеделие и гори" във Видин.