Напусна шефът на дирекция „Земеделие в Монтана
Напусна шефът на дирекция „Земеделие в Монтана / Община Монтана

Зорница Александрова е освободена като директор на областна дирекция „Земеделие" в Монтана от началото на тази седмица. Александрова е подала молба за напускане преди месец. На нейно място за временно изпълняващ длъжността е назначена д-р Виолета Гергова - досега директор на специализираната администрация в областната дирекция „Земеделие".

"Напускането на Александрова няма нищо общо със случая „Аврамов", коментира областният управител Ивайло Петров. Според него тя е един изряден служител.

Името на Зорница Александрова бе намесено след подписано от нея служебно разпределение на земеделските масиви на село Стубел. През юли две от арендаторските фирми „Светослав Илчовски" от Кнежа и ЕТ „Екатерина Йорданова „ МАТ - ГЕР от Вършец се сбиха за реколтата на рапичен блок в местността „Жидовица". Жътвата бе осигурена с полицейска охрана.

Малко по-късно народният представител от ГЕРБ Димитър Аврамов бе арестуван за изнудване. Парите, които е поискал депутатът от фирмата на Светослав Илчовски, са били за осигуряване на политически чадър и за да няма проблеми с областната служба и кмета на селото при разпределянето на земята.