НАП Враца започва масови проверки
НАП Враца започва масови проверки / netinfo
Навръх студенския празник екипи от инспектори от сектор „Проверки и ревизии” провериха ресторанти и хижи във Врачанския балкан, за да установят дали се спазват стриктно законите. Съставен бе един акт за неиздаване на касови бележки и липсата на книга за дневните отчети на оборота. Наложената глоба ще е в размер от 200 до 5000 лева.

Проверката на 8 декември сложи началото на кампания за осигуряването на ефективен данъчен и осигурителен контрол по време на предстоящите през този месец празници. Вече е изработен график, по който екипи от инспектори на ТД на НАП – Враца, по време на всичките празнични дни за Коледа и Нова година, ще следят дали се отчитат реалните обороти на хотели, барове, ресторанти, дискотеки, нощни клубове. Проверки ще се правят включително нощем.

От НАП напомнят на гражданите да изискват касови бележки за платените от тях суми за куверти, такси за вход или консумация в заведенията, защото плащането без документ гарантирано означава, че търговецът няма да плати данъци върху този оборот.