/ dariknews.bg
Изоставиха психично болна
97917
Изоставиха психично болна
  • Изоставиха психично болна
"Психично болната жена, която е била изписана от Центъра за психично здраве Враца и изоставена пред кметството в с. Добролево, ще бъде настанена на друго място", каза за Дарик директорът на „Социално подпомагане“-Враца Мария Търнавска.

По думите й, жената е изоставена само с документи – лична карта и рецепта за изписано лекарство, без от Центъра да подадат сигнал към социалните работници, че няма кой да я приеме.

Психично болната жена има роднини в селото, но те нямат възможност. да се грижат за нея. В момента жената е приютена временно при тях.

„Веднага тази сутрин започнахме да търсим място, което да може да я приеме и да отговаря на нейните потребности. Такава услуга вече е намерена в друга област и в момента се изготвят документите, които да бъдат насочени към дирекцията там“, обясни още Търнавска.
 
Жената е неадекватна, но е с нормални жизнени показатели. По думите на личния й лекар болната е била в по-адекватно състояние преди да влезе на лечение в Центъра за психично здраве във Враца. Сега вече не реагира, трудно се храни, трудно ходи и наистина се нуждае от последващи специализирани грижи.