Най-накрая се сетиха и за дърветата!
Най-накрая се сетиха и за дърветата! / netinfo

Началникът на отдел “Екология” в община Враца Мариян Герганов ще бъде наказан, заради липсата на контрол по отношение на отрязването на дървета на територията на общината. Това стана ясно след проверка, насрочена от кмета Тотю Младенов, по жалба на общинския съветник от “Атака” Станислав Стаменов.

Той се натъкнал на нарушението в неделя, когато установил, че по пътя от Враца към кв. Кулата се реже здраво дърво. Заради възникналия спор между него, кмета на кв.Кулата и получилия разрешение за рязане - Валентин Рашев, общинският съветник е бил задържан в полицията.

Проверката на комисията е установила, че Рашев е имал разрешение за отстраняването на 24 дървета. Списъкът бил приготвен на база огледи на отдел “Екология” и жалба на граждани.

Според заключението - дърветата не са били маркирани предварително. На Валентин Рашев е съставен акт за нарушение на разпоредбите, а разрешението за рязане е отнето.

Кметът разпореди още - от сега нататък с отстраняването на опасни дървета да се занимава само БКС, в присъствието на представител от отдел “Еколгия”.