Награди за най-добрите математици от ПМГ Враца
Награди за най-добрите математици от ПМГ Враца / Дарик Враца - архив

ПМГ „Акад.Иван Ценов“ Враца награждава днес отличилите се ученици в математическите състезания проведени до момента през настоящата учебна година.

От септември до сега състезанията са три. Първото бе на 1 ноември, в чест на Деня на народните будители. В него участваха ученици и от Монтана, и Видин, като учениците от Враца завоюваха 5 първи, 8 втори и 5 трети награди. Победители в своите възрастови групи станаха Йоан Найденов – 5 клас, Патрик Димитров -9 клас, Ангел Ангелов – 10 клас, Александър Петров – 11 клас и Десислава Цветкова- 12 клас. Учениците Йоан Найденов и Петя Лилова от 5 клас, придобиха право да участват в международен майсторски клас в гр. Сандански от 2 до 6 януари,  с ръководители от Института по математика и информатика към БАН.

На 7 декември се проведе математическото състезание „Иван Салабашев”, като в него учениците от ПМГ завоюваха 10 първи места. Гордост за училището е постижението на Йоан Найденов от 5 клас, който  завоюва бронзов медал в националното класиране и на 12 януари получи своя медал  на награждаването в ИМИ при БАН в София.

 

За първи път тази година във Враца се проведе и Коледно математическо състезание. Победителите във всяка възрастова група ще бъдат наградени днес, от 12,30 часа, в актовата зала на гимназията.