Градската концертна зала във Враца се изпълни с абсолвенти и техни приятели и гости.
Градската концертна зала във Враца се изпълни с абсолвенти и техни приятели и гости. / Община Враца
Днес филиалът на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” във Враца връчи дипломите на своите абсолвенти от випуск 2017 година на Педагогическия факултет. Тържествената церемония се състоя в Градската концертна зала в града и на нея присъства кметът Калин Каменов.

„Обичайте децата като свои, тогава те ще ви вярват. Бъдете пример за подражание. Четете, бъдете активни и никога не спирайте да се развивате, защото това ще ви помогне да бъдете още по-добри в работата си. България има нужда от млади специалисти, които не стоят на едно ниво, а продължават да се усъвършенстват. Честито дипломиране!“ – с тези думи се обърна към абсолвентите кметът Каменов. Пред тях и пред всички гости той обяви добрата новина, че през предстоящата академична година филиалът на Великотърновския университет ще бъде в нова ремонтирана и обновена база.

83 бъдещи учители от 6 специалности получиха днес своя документ за завършено висше образование.

На тържествената церемония присъства и ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, който поздрави абсолвентите и даде висока оценка на филиала във Враца. Гости на събитието бяха още декани от висшето учебно заведение, представители на Регионалното управление на образование, директори на учебни заведения и много приятели на завършващите висшето си образование.