Над 50 км пътища са асфалтирани във Враца

улици
улици / Община Враца
Обновяването на пътната инфраструктура във Враца продължава. До момента са асфалтирани над 50 км. пътища, заяви кметът Калин Каменов на пресконференция днес.
 
За последните три години са възстановени над 370 000 кв.м. от настилките на пътни артерии във Враца.

Продължава асфалтирането и на улици в квартали, междублокови пространства и населените места. „За по-малко от два месеца напълно преобразихме облика на пътната инфраструктура около Кооперативния пазар. Обновени  са улиците „Димитър Йоцов“ „Константин Фотинов“ и „Васил Априлов“. От началото на месец август се асфалтираха и  участъци в ж.к. „Дъбника“ - междублоковите пространства при блоковете №6, 7, 8, 13, 22 и 38, като дейностите ще продължат“ – коментира кметът Каменов и допълни, че е започнала и цялостната рехабилитация на улица „Складова“, която е в изключително тежко състояние.

Предстои възстановяването на междублоковото пространство при ж.к. „Река Лева“, като ще се ремонтират и улиците – „Мистър Сенко“, „Гаврил Бистричанин“ – в кв. „Бистрец“, ул. „Н. Симов – Курото“, локално платно на бул. „Васил Кънчов“ към ЖП гара – Враца, както и в квартал „Медковец“ – при блоковете „Вежен“.

Строително-ремонтни дейности се реализират и в населените места на Враца. „Към момента са обновени участъци в селата – Згориград, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Лютаджик и Мало Пещене.  С осигурени средства от бюджета ще се асфалтира участъкът между селата Девене и Три кладенци, както и пътят до село Косталево“ – каза още Каменов.