РИОСВ - Враца с извънредни измервания на въздуха в град Враца
РИОСВ - Враца с извънредни измервания на въздуха в град Враца / Дарик Враца
Днес в град Враца ще се проведе Националният фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2018/2019 година.
Организатори на Фестивала са Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието – Враца с подкрепата и с участието на Британския съвет, България. Участие в националния кръг на Фестивала ще вземат 17 театрални ученически екипи от различни градове в страната, разделени в две възрастови групи. Участниците разработват и представят свой драматургичен материал на английски език – изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения в рамките на 20 минути.

Представянето на учениците от първа възрастова група (ІV клас – VІІІ клас без интензивно и без разширено изучаване на чужд език) ще се състои в ЦПЛР „Център за работа с деца“, гр. Враца от 9.30 часа. Представянето на учениците от втора възрастова група (VІІІ клас с интензивно или с разширено изучаване на чужд език – ХІІ клас) ще бъде в залата на Младежки дом, гр. Враца от 9.30 часа.

Поздравителният концерт ще започне в 15.30 часа в залата на Младежки дом, след което националната комисия ще обяви номинациите.
Област Враца ще бъде представена с пиесата „Агентът“ от творческия екип от VІІІ б клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца с ръководители Ивалина Иванова – учител по английски език и Ивайло Георгиев – учител по български език и литература.