линейка
линейка / dariknews.bg
Двама шофьори от катастрофата са с над 30-годишен стаж зад волана
Двама водачи със солиден стаж зад волана направиха катастрофа и са настанени за лечение в болница, като за единия има опасност за живота му. Катастрофата е станала снощи минути след 18 ч. на път II – 11 между „Нисан Примера“ , управляван от 79-годишен мъж от Козлодуй с 39 години стаж зад волана и „Опел Зефира“, управляван от 55-годишен мъж също от Козлодуй с 32 години стаж като шофьор. Вследствие на удара „Опел“-ът излиза вдясно извън пътното платно. И двамата водачи са пострадали и заради здравословното им състояние не са изпробвани с дрегер за наличие на алкохол.

По-възрастният мъж, който управлявал „Нисан“-а е с локсация на дясната бедрена кост и счупена дясна китка и е настанен за лечение във врачанската болница без опасност за живота. Неговият колега обаче се бори за живота си във врачанската болница. Той е с фрактури на двете ръце и на левия крак, с комоцио и със съмнения за черепно-мозъчна травма.

Причината за катастрофата е в процес на изясняване, както и нанесените щети по МПС-тата. По случая е образувано досъдебно производство.