Музеят във Враца - вече в Интернет
Музеят във Враца - вече в Интернет / netinfo

Отчет за дейността на Регионалния исторически музей - Враца през последните три месеца на годината направи директорът му Илия Стоянов.

"Изработването на интернет сайт на музея е една от приоритетните инициативи, която ще бъде реализирана в рекордно кратък срок, до две седмици" - каза той. "Друга инициатива - информационен бюлетин е вече реалност. Идеята бе да се създаде и наложи едно издание, които да бъде ежемесечно и да отразява живота на музея в няколко рубрики" - допълни г-н Стоянов.

1500 рекламни листовки са раздадени на хотели, клубове и обществени места, под печата са още 1500 броя, както и рекламни дипляни.

Започват изготвянето на рекламни клипове, популяризиращи музея и неговите експозиции. Предвиждат се и кинопрожекции от документален характер с етнографска, археологическа и общоисторическа насоченост. "Неочаквани трудности срещнахме при намирането, договарянето и доставката на необходимите филми, породени от юридически огрничения, свързани с авторското право".

Оборудвана е зала за прожекции с модерна озвучителна техника. Предвижда се в началото филмите да са предназначени за ученическа публика, а впоследствие целевия кръг да се разшири.

Във връзка с обновяването на музея и охраната му, във фоайето е изградена специализирана кабинка, откъдето ще се води видеонаблюдение на експозициите и посещенията в залите.