Мостът Оряхово-Бекет - на дневен ред
Мостът Оряхово-Бекет - на дневен ред / Дарик Враца

Бъдещето на мост при Оряхово-Бекет обсъдиха днес в Областна администрация Враца представители от българска и румънска страна.  

В срещата участваха депутатът от ПП ГЕРБ д-р Янко Здравков, зам. областният управител Валентин Литов, кметът на Хайредин Радослав Стойков, експерти от областна администрация, а от румънска страна - заместник-председателят на Окръг Долж, кметът на Бекет, експерти от Окръжния съвет на Долж, Радено Щефан - зам.директор на Обединението на бизнеса в Румъния и зам.кметът на Кълъраш.  

Бе представена категоричната позиция на МРРБ в подкрепа на моста. Среща за това с министър Плевнелиев са провели депутатите от ГЕРБ Николай Коцев и д-р Здравков.

Мостът Оряхово-Бекет - на дневен ред
netinfo

Представителите на Румъния предложиха проектът за мост да обхване и 60-километрова автомагистрала от българска и румънска страна. Последващ етап, като възможност за пряка връзка с моста, е и изграждане на борси за селскостопанска продукция в крайдунавските общини на Румъния и България.

Следващата среща за моста при Оряхово ще с министъра на транспорта Александър Цветков. Участие в нея ще вземат ще вземат и румънските партньори