Монтански джудисти с европейски медали
Монтански джудисти с европейски медали / Дарик Враца, Иван Стрижлев

Европейска титла по джудо за юноши завоюва Ивайло Иванов от проведеното в Теплице, Чехия Европейско първенство за юноши и девойки. След пет победи в кат. до 73 кг. Ивайло се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката. Възпитаник на "Слава 83" - Монтана, шампионът в момента учи и се състезава за ЦСКА. За още един сребърен медал успяха да се преборят българските джудисти. Той е за Борислава Дамянова от Левски- София в кат до 40 кг.

Тереза Джурова от "Слава 83" - Монтана донесе още радост за България от силния турнир за Европейска купа за жени в Оренбург, Русия. Тя отпадна на финал от представителка на домакините и остана на второ място в кат. до 78кг .

"Това е отлично представяне, предвид това, че Тереза участва за пръв път на състезание за жени, сподели спортния директор на родната федерация Петьо Колев. Най-големите ни очаквания са, тя да се пребори на състезания в своята възраст - девойки до 18 години. България е домакин на Европейско първенство за младежи и девойки до 18 години през септември, така, че се надяваме на медали".