Монтана има световна шампионка по самбо
Монтана има световна шампионка по самбо / Бончук Андонов

Тереза Джурова завоюва световна титла на СП за девойки и младежи до 20г., проведено в Самоков, в категория до 75кг. Жребият отреди още в първа среща Тереза да играе с представителката на една от водещите школи с света - Русия, но рускинята не се оказа проблем и беше победена с 6:0. В следващата схватка младата ни надежда победи  казахстанка, а на финала се наложи над представителка на Беларус Жуковец. Срещата Тереза водеше с 8:0 преди да постигне крайната победа с ключ.

 „Тази титла за Монтана е един голям празник, но изглежда монтанчани не разбират това. Тази световна титла е изстискана с много труд и пот и никакви пари за подготовка и за мен е една морална награда за това, което направи това момиче. Тя е един безценен камък в нашите ръце и се опитваме непрекъснато да го шлифоваме с наръчни средства. Титлата е един голям успех за България и за Монтана", каза треньорът й Ташко Танов. На Тереза й предстои световно първенство по джудо за девойки и младежи в Париж.

Световни титли от първенството завоюваха още Ивелина Илиева от ЦСКА и Деян Дичев от „Хаджи Димитър" - Сливен. И тримата през годината завоюваха балкански титли по джудо.