Млади и стари съветници ще си партнират
Млади и стари съветници ще си партнират / Общински съвет Враца

Представители на двата общински съвета във Враца проведоха опознавателна среща. По покана на председателя на ОБС Враца инж.Петя Аврамова на гости при по-възрастните си колеги пристигнаха председателят на Ученическия общински съвет Георги Костов от СОУ "Никола Войводов", Тина Петрова и Синдия Милова от ЕГ "Йоан Екзарх", и Николай Николов от СОУ "Христо Ботев". В срещата участваха още заместник-председателите на Общински съвет - Враца Златка Карамелска и Малина Николова, общинските съветници Красимир Донов, Борислав Стоев и Татяна Василева.

„Надявам се нашите срещи да бъдат по-чести и да помогнат на нас, общинските съветници, да разберем проблемите на младите хора в общината ни и да спомогнем за тяхното решаване", каза в началото на срещата инж. Петя Аврамова. Председателят на Ученически общински съвет Георги Костов и неговите колеги запознаха общинските съветници с планираните от тях иницитиви през настоящата година и потърсиха съдействие за финансиране на част от тях.

Общинските съветници отговориха на въпросите на младежите и разясниха същината на работа им в местния парламент, както и правомощията им като част от местната власт. Те поканиха младите си колеги да присъстват на заседания на Общинския съвет или на заседания на постоянните комисии към него, по теми, към които имат интерес.

По идея на Малина Николова двата общински съвета ще обсъдят възможността да организират проучване сред младежите във Враца по актуални теми и проблеми, касаещи общината, които могат да послужат за основа за вземане на решения от страна на местната власт. Проучването може да бъде проведено на базата на анкетни карти в училищата в Община Враца.

„Младите" и „стари" общински съветници на Враца се разбраха, че срещите помежду им ще станат регулярни, като на следващата среща ще бъдат обсъдени конкретните младежки инициативи, в които Общински съвет - Враца ще се включи с финансиране или друга помощ.