Празник Монтана
Празник Монтана / Община Монтана
Миро ще е звездата в тазгодишната програма, с която Монтана отбелязва своя празник. В момента той е една от най-обичаните поп звезди в България. На концерта в Монтана редом с него на сцената ще бъде и атрактивен балет. Концертът на Миро ще започне в 20.30 ч. , на 5 юни на откритата сцена на пл. “Жеравица”. При дъждовно време той ще пее в голямата зала на Драматичния театър.

Да припомним, че 41-годишният певец,  композитор, текстописец и продуцент, като солов изпълнител и с дует „Каризма” завоюва всички възможни музикални награди в България и много международни. Той спечели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура. Песента на Миро „Има смисъл” е поставена  във времева капсула  на Антарктида за следващите 50 години под българския православен храм на ледения континент.
Непосредствено след Миро – в 21,30 ч. на централния площад “ ще свирят талантите на България от духов оркестър “Vivo Монтана”.
Концертната програма ще започне обаче още в 18,30 ч. Подгряваща група ще бъдат “G91». Младите изпълнители от побратимения на Монтана Бялогард – Полша, ще представят програма от популярни полски песни, някои от класическите световни хитове, а също така и оригинални "шанти", изпълнявани от моряците на големите ветроходни кораби.

След 1-часовото музикално шоу на “G91» сцената ще превземат фолклорните танцови състави и певческите формации от Монтана. Техният спектакъл ще започне в 19,30 ч. и ще прелее в концерта на Миро.