Генади Събков 
Генади Събков  / Община Мездра
Пищна заря и кръшни хора зарадваха жителите и гостите на Мездра, дошли на площад „България“ да посрещнат Новата 2019 година. В приветственото си слово кметът на Общината инж. Генади Събков каза: „Еуфорията у всички нас е максимална. Сигурен съм, че никой не си спомня за предизвикателства, за напрежението и емоциите, съпътствали ни през изминалата година, погледите и надеждите  ни са оправени в бъдещето. В това е чара и магията на новогодишната нощ. Когато много хора искрено желаят нещо, при това много силно, то това нещо със сигурност ще се случи. Енергията, която генерираме тук и сега, позитивизмът и добронамереността на всички наши съграждани няма как да не роди нещо положително и абсолютно наложително за всички нас – мир, спокойствие и просперитет. Не дарени, не осигурени отнякъде, а осъзнати , желани и преживяни. Сега е моментът да си пожелаем нещо лично, нещо за което дълго време сме се борили. Постигането му, сбъдването му през 2019-та със сигурност ви зарадва и ще ви направи безкрайно щастливи. За да имаме усещането, че се справяме добре с предизвикателството живот ни трябва преди всичко здраве, упоритост и човещина. Желая ви от сърце всички вие да притежавате през новата 2019 –та година неизмерими количества от тези три компонента“.
 
Народният певец Юри Крумов допринесе за веселото настроение с любими и познати песни, развихрили страстите и извили кръшни хора.
Половин час след полунощ, да приветства Новата година, небето озари пищна заря. Жители и гости на Мездра се забавляваха на площада до малките часове на нощта.