Минерална вода ще има за видинчани
Минерална вода ще има за видинчани / netinfo

Извънредни мерки поради горещините обяви кметът на Видин Иван Ценов. От днес са монтирани няколко автомата за студена минерална вода. Гражданите ще ги ползват безплатно. Мерките са предприети във връзка със задържалите се в продължение на повече от седмица рекордно високи температури. Първите автомати са инсталирани пред входа на Общината и пред градската поликлиника.

Фирма „Титан – Север” извършват редовно охлаждане на уличните платна. Диетичната социална кухня в града ще осигурява от утре готова храна за социално слабите с променено работно време в интервала 06,00 – 11,00 ч.

Променено е работното време и на работниците в строителството, които са ангажирани по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Те ще работят само до обяд в интервала 06,00 – 12,00 ч. В готовност за действие са приведени всички гасачески групи в селата на общината. Заповедта регламентира и зареждането на бензиностанциите и газостанциите с горива да става само в интервала 21,00 – 06,00 ч. Само в това време по ж.п. и пътната мрежа трябва да се извършва и движението на автотранспортни и ж.п. цистерни, превозващи нефтопродукти и взривоопасни химически материали.

Поради опасност от нарушаване и увреждане на повърхностния слой на асфалтовите настилки от републиканската пътна мрежа, движението на тежкотоварни автомобили ще става само нощем. Очаква се във Видин температурите да достигнат 42 градуса.