/ Община Видин
Представители на осем държави, които се включват в ТИД 2018 –Австрия, България, Германия, Румъния, Сърбия, Унгария, Хърватска и Швейцария акостираха вчера на видинския бряг. Те се настаниха в палатков лагер до крепостта „Баба Вида”, а днес кметът на Видин Огнян Ценков ги посрещна сред стените на средновековния замък.

„Вие сте наши скъпи гости и аз искам да изразя уважението си към вашия ентусиазъм, любознателност и приключенски дух. Надявам се, че ще останете доволни от престоя си и ще рекламирате Видин като един от дунавските градове, които си заслужава да бъдат посетени.

ТИД 2018
netinfo


Сигурен съм, че всички присъстващи тук ни обединява любовта към голямата европейска река. Нека заедно се грижим за това богатство, което от древни времена дава препитание на милиони хора. Нека реката ни свързва в едно истинско семейство, с грижа един към друг”, каза той.

И изрази удовлетворението си, че в разговор с него някои от участниците са споделили впечатленията си от положителната промяна в град Видин през последните две години. Ценков пожела на всички, включили се в 63-тия речен поход да бъдат здрави и успешни и да продължат с нови сили и енергия пътуването си по пълноводния Дунав.

ТИД 2018
netinfo
      

Ръководителят на ТИД 2018 Йонко Кожухаров благодари на кмета, на Община Видин и туристическо дружество „Бонония” за перфектната организация по посрещането тази година, както и на Лайънс клуб – Видин за осигуряването на рибена чорба за около 100-те участници през първата вечер от пребиваването им. Своята благодарност към видинския кмет изразиха и представителите на най-голямата група в регатата - тази от Германия, която наброява над 50 души.      

ТИД 2018
netinfo

По традиция домакини и гости си размениха подаръци и си направиха снимки за спомен.