Изложба на архиви във Видин
Изложба на архиви във Видин / Община Видин
Държавен архив Видин отбеляза Международния ден на архивите - 9 юни, с изложба на постъпилите през месец май тази година документи, посветени на живота и делото на изявения видински архитект Майер Аладжемов. Тя се  проведе под мотото „Архивите: управление, памет и наследство“. На събитието присъстваха Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин, Анжело Методиев, заместник областен управител на Област Видин, бивши служители на Архива и  дарители.

Изложба на архиви във Видин
netinfo

Пасков връчи на Светлана Кръстева, началник отдел  „Държавен архив” Видин поздравителен адрес от името на кмета на  Общината Огнян Ценков. В него се изразява признателност към труда на видинските архивисти.„Приемете моите най-сърдечни поздрави за вашия празник! Приветствам Вас и Вашите колеги с инициативата по този хубав повод да подредите интересна изложба с документи на архитект Майер Аладжемов. Убеден съм, че във Видинския отдел разнообразието на архивните извори и формати е огромно и всички служители влагат много усилия и всеотдайност в своята  работа. Затова трудът на целия екип заслужава специално внимание и уважение” - пише в поздравителния адрес. Той пожела на всички работещи в Държавен архив – Видин много  успехи в благородната им мисия на пазители на народната памет.

Изложба на архиви във Видин
netinfo
      

Светлана Кръстева, връчи грамоти на дарители, допринесли за обогатяване на Видинския архивен фонд за 2017 година. Сред отличените бе и Иванела Андреева, секретар на Община Видин, която получи специална грамота в знак на признателност за доброто сътрудничество между Община Видин и Държавен архив Видин. Венци Пасков прие  наградата с благодарност.
 
Община Видин