/ Снимка: Дарик, архив
На територията на общините Враца, Бяла Слатина и Борован е проведена специализирана операция за противодействие и пресичане на незаконна сеч на дървесина в горските масиви.

Неизвестни оставиха врачански камиони с незаконно добити дърва в чужд имот

В операцията са участвали служители на ОД на МВР-Враца, служители на  Регионална дирекция по горите-Берковица, Държавно горско стопанство-Враца, ТД НАП и дирекция „Инспекция по труда-Враца.

В хода на операцията са извършени проверки на 3 обекта на територията на община Враца - 2 постоянни склада за съхранение на дървен материал и 1 фирма, регистрирани по чл. 206 от Закона за горите.

Съставени са 2 акта по чл. 206 от Закона за горите и 2 констативни протокола за установено несъответствие в наличното количество дървесина в проверените обекти.

Проверени са и 5 автомобила, извършващи превоз на дървесина. На част от проверените МПС са съставени 2 акта - 1 акт по ЗДвП и 1 акт по общинска Наредба за контрол на горските територии.

Бракониер се опита да се скрие от полицията

В хода на операцията, в с. Борован, на разклона за Бяла Слатина е спрян за проверка товарен автомобил “ДАФ”, собственост и управляван от 62-годишен мъж от село Борован. В автомобила са установени 5 кубически метра дървесина/дърва за огрев/ без превозен билет.

Автомобилът и превозваната дървесина са иззети от служители на РДГ-Берковица и ДГС-Враца. Съставени са актове по Закона за горите.  
ОД на МВР Враца