Малшанс за „Ботев” в Горна Оряховица
Малшанс за „Ботев” в Горна Оряховица / Георги Александров

Липсата на късмет лиши „Ботев” поне от равенството при гостуването в Горна Оряховица на местния „Локомотив”, а мачът от 10-ия кръг на „Б” футболна група завърши 3:2 за „железничарите”. Това призна старши-треньорът на домакините Сашо Ангелов, който допълни, че неговият тим е „треперил за победата в мача”.

Двубоят започна добре за „Локомотив”, който откри резултата още при първото си положение към вратата на Христо Митов. В 18-та мин. Балъков изведе Любо Генчев между двамата централни защитници на врачани в този мач – Симеон Иванов и Камен Каменов. Халфът напредна сам срещу Митов и подаде на връхлитащия отдясно Илия Карапетров, който на празна врата опъна мрежата за 1:0. В 30-та мин. Тихомир Найденов спря с цената на жълт картон пробив на Смирнов отдясно и от последвалото центриране се възползва Горанов, който с глава вкара втория гол за домакините.

„Ботев” отвърна до почивката с два удара на капитана си Цветомир Валериев, но не успя да заличи слабото си представяне през това първо полувреме.

След антракта над стадион „Локомотив” се изля пороен дъжд и затрещяха светкавици, а врачани натиснаха противника си здраво. Викторио Павлов пусна в игра Румен Рангелов и Васил Калоянов и пред вратата на домакините стана страшно. В 48-та мин. Цв.Валериев би силно до дясната греда, но вратарят Рашков с мъка изби в корнер. 5 минути по-късно нов шут на Валериев профуча край вратата на домакините.

„Железничарите” инкасираха гол в 62-та мин., когато пробив на Христо Попадийн отдясно завърши с центриране на Александър Димитров, а резервата Васил Калоянов с глава изпрати топката под напречната греда, след което кълбото тупна зад голлинията и влезе в мрежата за 2:1. В 64-та мин. отново Попадийн проби по крилото и центрира, а Рашков отби неумело, при което топката стигна до Румен Рангелов, а нападателят я прати към Калоянов, който от малкия пеналт я насочи във вратата. От голлинията обаче Горанов изби сигурно второ попадение за гостите. 5 минути по-късно Горанов едва не си вкара автогол при опит да избие топката, която не навести мрежата, а излезе в корнер.

Вместо да изравнят обаче, врачани допуснаха трети гол във вратата си. Това стана при центриране от пряк свободен удар, като изсипаната топка беше изпратена в мрежата от Пенев за 3:1 в 83-та мин. Още в ответната атака Рангелов проби отляво и пусна на Калоянов, който технично елиминира Рашков за 3:2. Въпреки натиска до края обаче „Ботев” не успя да си тръгне с точката.

Сред 1 500 зрители на стадиона бяха главният секретар на МВР Светозар Лазаров и шефът на ЗС на БФС във Велико Търново Трифон Иванов.

След мача наставникът на домакините Сашо Ангелов призна, че той и възпитаниците му са треперили до края на мача, след като са изиграли силно първо полувреме:

„Познавам повечето от футболистите на „Ботев” и знаех, че те идват, за да спечелят нещо от нас. За пореден път си направихме труден мач, който бяхме решили още преди почивката. Започнахме гросмайсторски, но после... треперихме до края. Ще трябва да поработим над това!

Очаквах включването на Рангелов и Калоянов след почивката, но не успяхме да им противодействаме...”

Старши-треньорът на врачани Викторио Павлов поздрави домакините за организацията и условията за футбол, които са предоставили на гостите. Павлов похвали своите футболисти: „Свалям шапка на момчетата за това, което направиха през второто полувреме. Като видях играта ни след почивката, аз съм обнадежден за бъдещето на тези момчета. Моите момчета са герои...

 

Малшансът не ни стигна. Домакините изпуснаха своите положения преди почивката, ние съжаляваме за изпуснатото след нея.”