Любителски риболовни билети - само от Изпълнителната агенция
Любителски риболовни билети - само от Изпълнителната агенция / netinfo

Билети за любителски риболов ще се издават единствено по електронен път от системата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Право да издават билети имат държавните лесничейства, ловно-рибарските дружества или сдружения регистрирани по Закона, но ако разполагат с разрешение и нужната компютърна техника, поясни началникът на звеното в Монтана Румен Цанков.


Няма промени в таксите за любителските билети.Срокът им на издаване е за седмица, месец и година. Годишните вече важат от дата до дата, а не за календарна година, уточни Цанков.


През 2007-ма година риболовците в Монтана са се увеличили три пъти и в Агенцията по рибарство в Монтана са издадени 3200 любителски билета. Унищожени са 17 километра бракониерски мрежи, като през миналата година са извадени 14 километра. От водите на Дунав са извадени 86 кърмака.

Съставени са 70 акта. При изваждане на мрежи от водите на язовир „Огоста” са заловени двама бракониера. Двама са хванатите закононарушители при риболов на река Дунав. Единият от тях е бил с кърмаци, риболов забранен при присъединяването на България в Европейския съюз. На кърмакчията е наложена глоба от 3 000 лева,. Това е и най-голямата санкция на бракониер за миналата година, каза Румен Цанков.