Локо(Пд) с нов треньор победи Ботев (Вр)
Локо(Пд) с нов треньор победи Ботев (Вр) / Снимка: Dariknews.bg

Отборът на "Локомотив" Пловдив победи с 2:1 "Ботев" Враца в мач от 13-я кръг на А група, който се игра на стадиона в парк „Лаута". Новият старши треньор на пловдивчани Емил Велев успя да поведе своя тим към успеха.

"Ботев" Враца изглеждаше далеч по-активният тим в началото на срещата и закономерно поведе в резултата. В 9-та минута Николай Христов демонстрира атрактивен удар със задна ножица, но топката се отби в напречната греда, след това се удари в гърба на Флориан Лучини и за късмет на стража не влезе в мрежата.

След размяна на атаки, се стигна до 41-та минута, когато гостите поведоха. Мартин Ковачев стреля мощно, топката срещна първо гредата, но след това се оказа в мрежата на Локомотив Пд за 1:0.

Две минути по-късно смърфовете имаха чудесна възможност за изравняване. Даксон да Силва бе повален на границата на наказателното поле. Домакините поискаха дузпа, но съдията Георги Игранов реши - пряк свободен на мястото на нарушението. След силен шут на Христо Златински, топката излезе в аут.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме обаче момчетата на Емил Велев показаха, че няма да се съобразят с това положение. При центриране на Здравко Лазаров от корнер, Юнес Бенжелюн засече с глава за 1:1.

След почивката черно-белите наложиха пълен натиск, който в крайна сметка доведе до търсения от тима резултат. В 65-та минута Здравко Лазаров изведе домакините напред. Даксон Да Силва намери Сержиньо, който свали с гърди в наказателното поле на капитана на Локо Пд, за може той да вкара за 2:1.

"Локо" Пд заема 7-о място в подреждането на А група, с 23 точки, колкото има и Славия, който победи като гост Светкавица с 3:0. "Ботев" Вр пък вече е на 13-а позиция с едва 13 пункта.