ЛИДЕР внесе листата си в Монтана
ЛИДЕР внесе листата си в Монтана / Община Монтана

Листата на ПП ЛИДЕР  бе внесена за регистрация в Районната избирателна комисия. Партията на бизнеса има политическо споразумение за общо явяване на изборите с „воеводите” от ВМРО-НИЕ, които след последния си конгрес назовават партията си само НИЕ /Национален Идеал за Единство/ и  с партия БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ /БНД/.

Водач на листата е доц. Борислав Великов – два пъти народен представител на Монтана и за кратко председател на 39-то Народно събрание, който е зам.-председател на БНД. Втори е бизнесменът  Христо Костов, който постепенно създаде 250 нови работни места в Лом върху руините на някогашната емблема на дунавския град – Захарния завод. Трети в листата е инж. Валери Георгиев от БНД – общински съветник в Монтана от листата на ВМРО-НИЕ, издигнала и кмета на областния център Златко Живков на последните избори.

Четвърта е директорката на училището в ломския кв. Младеново Десислава Александрова. На следващите две позиции са бизнесмените от Берковица Емил Тодоров и Димчо Стефанов. Седми е финансистът Красимир Иванов, който работи в банка в Монтана, но през повечето време семейството и близките му живеят в община Георги Дамяново.