Лични са мотивите за убийството на Дореми Джорлева
Лични са мотивите за убийството на Дореми Джорлева / снимка: Дарик - Враца
Лични са мотивите за убийството на Дореми Джорлева
49025
Лични са мотивите за убийството на Дореми Джорлева
  • Лични са мотивите за убийството на Дореми Джорлева

Начинът, по който се излагат събитията по изчезването на данъчната служителка от Враца Дореми Джорлева, е събудил подозрението на органите на реда, което е довело и до разкриване на убийството й. За това деяние е задържан съпругът  Пламен Джорлев.

"Събитията са изложени в една недобра последователност", заяви днес зам.окръжният прокурор на Враца Камелия Трифонова

Убитата е видяна за последно от колеги на 4-ти януари, в края на работния ден. На 5-ти, съпругът й е подал сигнал за изчезването й. На 9-ти януари в Окръжна прокуратура е повдигнато обвинение срещу неизвестен извършител по чл. 142 от НК за отвличане, тъй като до този момент не е имало данни за друго престъпление, уточни Трифонова.  

При проведената беседа със заподозрения съпруг в Института по психология на МВР, той е направил пълни самопризнания и е завел криминалистите до мястото където е оставил трупа - в местността "Мътница", на около 20 километра от Враца по пътя за Вършец.

"В последните часове на изминалото денонощие е извършен следствен експеримент, който е от изключително важно процесуално значение, тъй като съпругът е посочил мястото и е обрисувал част от начина, по който е извършено деянието", заяви Трифонова.

 В ранните часове на днешния ден вече е повдигнато обвинение по чл.115 за убийство, срещу Пламен Джорлев, който е задържан за 72 часа. Прокурорът уточни само, че става дума за лични мотиви, но не обяви повече подробности. Предстоят експертизи и събиране на доказателства.

Зам.окръжният прокурор изрази удовлетворение от това добрата работа и координация между полиция и прокуратура, стигнала до разплитане на тежкото убийство.

Трупът е открит в  местността "Мътница", на около 20 километра от Враца по пътя за Вършец. Прокурорът уточни само, че става дума за лични мотиви, но не обяви повече подробности. Предстоят експертизи и събиране на доказателства.

Дореми Джорлева бе служител във фронтофиса на НАП - Враца повече от 10 години. Според колегите й била мил и коректен човек.

 В прикачения файл - комисар Росен Иванов и зам.окръжният прокурор Камелия Трифонова.