Легендата на „Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо идва във Видин
Легендата на „Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо идва във Видин / sport-xl.org

Футболната легенда Емилио Бутрагеньо идва в България за откриването на спортното училище за социална интеграция на Фондация "Реал Мадрид" във Видин. Церемонията за откриването ще се състои от 16:00 часа, утре, на стадион "Георги Бенковски" в град Видин.

Със старта на проекта, България ще стане част от стотиците школи на Фондация "Реал Мадрид" в целия свят, които имат за цел да интегрират деца в неравностойно положение и чрез футбол и да им бъдат създадени по-добри условия за развитие в бъдеще. Oфициален спонсор на проекта за България е „Министрой Холдинг“ АД.

На церемонията ще присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова, която е бивш председател на фондацията „Приятели на спорта“ – локалният партньор на Фондация "Реал Мадрид" за България, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Видин Огнян Ценков и др.

В програмата е предвиден демонстрационен мач на децата от спортното училище. Емилио Бутрагеньо ще даде символичен старт на проекта, като изпълни първия удар във футболния мач.